SEO (Оптимизация за търсачки) означава оптимизация на уебсайт за търсачката Google. Разбира се, трябва да помислите и за потребителя и по-специално да си спомните за тях, докато оптимизирате сайта за Google. SEO дейностите са частта от дейностите, която е пряко свързана с уебсайта - нарича се Дейности на сайта (оптимизация). Най-важните фактори за оптимизация включват :

  • ключови думи в заглавия маркер
  • поставяне на ключови думи в текстове, които са на сайта,
  • избор на оптимални заглавия (з1, з2, з3),
  • правилно поставяне на вътрешни линкове в сайта,
  • оптимизация на мета тагове, описание и alts,
  • оптимизиране на времето за зареждане на сайта.

Позициониране (link building) на уебсайтове в търсачката на Google е набор от действия, които уеб администратор или агенция трябва да извършат, за да увеличат видимостта на сайта в Google. Позиционирането е насочено към т.нар. Дейности извън сайта т.е. изграждане на връзки към позициониран уебсайт. Качеството и броят на тези връзки влияят пряко върху видимостта на сайта в Google и това е най-важният фактор за класиране на алгоритъма на Google.

Съветваме ви да четете нататък!

SEO
Google Analytics за начинаещи

SEO дейностите не могат да бъдат напълно реализирани без анализ на трафика на уебсайтове. Просто не можете да оцените ефективността на вашите действия, ако не проверявате тези данни. Google Analytics е безплатен инструмент, който ще ви помогне да анализирате трафика на уебсайтове от различни ъгли. Въпреки че е безплатен, Google Analytics е много сложен инструмент. Прочетете дали искате да научите как да го използвате.

Как да изберем най-добрите ключови думи за SEO?

Цялостният анализ на ключовите думи е една от основите на правилното SEO. Ако не направите задълбочен анализ, това може да ви попречи в бъдеще, тъй като позицията ви в резултатите от търсенето за дадена фраза може да е висока, но по никакъв начин не ви е от полза.

Как работи оптимизацията на търсачки?

Оптимизацията на търсачки е от решаващо значение, ако искате да бъдете видими в интернет. Може да се отбележи, че всеки ден повече хора получават широколентов достъп до интернет, а днес броят на потребителите по света надхвърля 3 милиарда. Това е доказателство за една проста концепция - ако предоставяте услуги чрез интернет, трябва да се погрижите да получите добра позиция на резултатите от търсенето за вашия уебсайт, така че потенциалните ви клиенти да могат да ви намерят. Поредицата от статии, с които ще започнем в момента, ще ви покаже основите на SEO и ще ви даде някои съвети как да го направите сами.

Започнете да изкарвате пари днес.
Запишете се безплатно